top of page
Mainio Print Oy _edited.png

Usein kysytyt kysymykset

 • Millaisia eri autoteippejä on olemassa?
  Autojen teippausmateriaalit jakautuvat kolmeen pääluokkaan, jotka sisältävät sekä tulostettavia että yksivärisiä teippejä. Valinta tehdään käyttötarkoituksen ja toivotun kestävyyden perusteella. Asiakkaan on hyvä kuvata nämä seikat tarkasti tilatessaan, jotta voimme suositella hänelle parhaiten sopivaa materiaalia. 1D-teipit, eli monomeeriset teipit, on suunniteltu sileille pinnoille. Niitä kutsutaan myös "kampanjateipeiksi", sillä ne soveltuvat erinomaisesti lyhytaikaiseen käyttöön, kuten mainoskampanjoihin. 2D-teipit, eli polymeeriset teipit, taipuvat monomeerejä paremmin. Ne voi asentaa kaarevillekin pinnoille, ja niiden odotetaan kestävän useita vuosia ulkoisissa olosuhteissa. 3D-teipit, eli valuvinyylikalvot, on valmistettu kestämään kaikkein vaativimpia olosuhteita ja monimutkaisia pintoja. Ne kestävät jopa 10–12 vuotta auton pinnoilla, soveltuen täydellisesti syviin kurveihin ja muotoihin ilman irtoamisriskiä. Lisäsuojaa ja viimeisteltyä ulkonäköä varten teippi voidaan laminoida, ja tähän tarkoitukseen on saatavilla useita materiaalivaihtoehtoja. Moniväriset logot ja monimutkainen grafiikka toteutetaan yleensä tulostettavalle teippimateriaalille. Yksiväriset logot puolestaan leikataan halutun muotoon ja värin mukaisesti yksivärisestä teippimateriaalista.
 • Mitä hyötyä auton teippaamisesta on?
  Huolella toteutettu autoteippaus toimii pitkäaikaisena mainoksena, joka houkuttelee uusia asiakkaita ja tuo yrityksellesi lisäarvoa vuosia. Se vahvistaa yrityksen brändi-ilmettä ja tekee siitä näkyvän osan kaupunkimaisemaa, missä ikinä liikutkin. Autoteippaus on myös kustannustehokas mainontamuoto, sillä yhdellä investoinnilla auto muuttuu liikkuvaksi mainostauluksi pitkäksi aikaa. Lisäksi autoteippi toimii suojana auton maalipinnalle suojaten sitä naarmuilta ja muilta vaurioilta. Se tarjoaa maalipinnalle lisäkerroksen suojaa ympäristön rasituksilta.
 • Mitä esivalmisteluja autolle on hyvä tehdä sitä tuotaessa teipattavaksi?
  Ennen kuin aloitamme auton teippauksen, puhdistamme ja kuivaamme teipattavan pinnan huolellisesti varmistaaksemme teipin kiinnittymisen. Auton tuominen mahdollisimman puhtaassa kunnossa ilman vahauksia nopeuttaa prosessia. Jos auton teipattavalla alueella on naarmuja tai muita pintavaurioita, suosittelemme korjaamaan ne ennen teippausta. Olethan yhteydessä meihin etukäteen, jos autossasi on erityispiirteitä, jotka vaativat huomiota. Esimerkiksi tuore maalipinta vaatii kuukauden kuivumisajan ennen teippausta, sillä teippi saattaa tarttua maalipintaan liian tiukasti ja vaurioittaa sitä irrotettaessa.
 • Kuinka kauan autoteippi kestää käytössä?
  Teipin kestävyys autossa määräytyy käytetyn teippimateriaalin laadun ja auton käyttötavan mukaan. Esimerkiksi yksinkertainen 1D-teippi, jota käytetään kampanjateippauksissa, ei ole tarkoitettu pitkäaikaiseen käyttöön. Sen sijaan laadukkaammalla teipillä tehty teippaus voi pysyä autossa jopa 10 vuotta. Auto, joka on paljon liikenteessä, kuluu teipin osalta nopeammin verrattuna vähemmän käytössä olevaan tai suojassa säilytettävään autoon. Teippien kuntoon vaikuttavat erilaiset sääolosuhteet, kuten auringonvalo, sade, tuuli, lumi ja pakkanen.
 • Voiko autoteippi vahingoittaa auton maalipintaa?
  Yleensä auton teippaus ei aiheuta vaurioita auton pinnalle. Kuitenkin, jos auto on maalattu viimeisen kuukauden aikana, teippausta tulisi välttää. Tuore maali saattaa nimittäin kiinnittyä teippiin tiukemmin kuin itse auton pintaan, mikä voi vaurioittaa maalipintaa teipin poistamisen yhteydessä. On suositeltavaa odottaa vähintään kuukausi maalauksen jälkeen ennen teippausta, jotta maalipinta ehtii kuivua kunnolla. Oikeaoppisesti asennettu teippi ei ainoastaan suojaa auton pintaa, vaan myös ehkäisee kiveniskujen, naarmujen ja UV-säteilyn aiheuttamia vahinkoja.
 • Voinko asentaa autoteipin itse, vai tarvitseeko siihen ammattilaisen apua?
  Jos haluat, voimme tuottaa teipit siten, että voit asentaa ne itse. Pienet logot ja vastaavat ovat melko helppoja kiinnittää, kunhan sinulla on oikeat työkalut ja tunnet asennustekniikat. Isommissa teippauksissa ja erityisesti kokonaisen auton yliteippauksessa suosittelemme kuitenkin käyttämään ammattilaisten palveluita. Ammattilaisen osaaminen varmistaa, että teippi asettuu autoon pysyvästi ja siististi.
 • Voiko teiltä tilata luonnoksen autoteippauksesta?
  Mikäli asiakas niin haluaa, laadimme aina luonnoksen tilatuista töistä.
 • Miten pidennän teippauksen ikää autossa ja estän teippauksia irtoamasta?
  Teippauksen jälkeen autoa ei tulisi pestä heti, vaan teipin annetaan asettua paikoilleen vähintään kolmen päivän ajan ennen pesua. Pesussa on syytä välttää voimakasta hankausta aiheuttavia menetelmiä, kuten harjallisia automaattipesuja, sekä vahvoja liuottimia. Suosittelemme pehmeämpää käsipesua, jossa käytetään esimerkiksi pesusientä kovien harjojen sijaan. Teipit voivat heikentyä kuumassa ilmassa ja vedessä, joten pidä pesuveden lämpötila alle 70°C. Painepesurin käyttöä pestessä suositellaan, mutta pidä suutin suorassa kulmassa auton pintaan nähden ja noin metrin etäisyydellä. Näin estetään pesuveden pääsy teipin alle. Käytä maltillisesti happamia tai emäksisiä pesuaineita. Pesun jälkeen huuhdo auto huolellisesti poistaaksesi pesuainejäämät ja kuivaa se kunnolla. Polttoainetta tankatessasi varo roiskuttamasta sitä teipin päälle. Mikäli polttoainetta pääsee teipille, pyyhi ja pese alue pikaisesti.
 • Voiko teippauksen jälkeen auton pestä normaalisti?
  Odota vähintään kolme päivää teippauksen jälkeen, jotta teippi ehtii kiinnittyä kunnolla. Tämän jälkeen auton pesu on mahdollista, mutta vältä voimakkaita pesuaineita ja suosi hellävaraista käsittelyä pesussa.
 • Kuinka autoteippi suojaa kulumiselta ja UV-valolta?
  Autoteippi toimii lisäsuojana auton maalipinnan yllä, suojaten sitä suoralta auringonvalolta sekä lentäviltä kiviltä ja soralta, estäen niiden pääsyn suoraan kosketukseen auton maalipinnan kanssa.
 • Onko mahdollista tilata Mainio Print teippaamaan automme meidän / asiakkaan toimitiloihin?
  Kyllä, Mainio Print tekee teippauksia ympäri Etelä-Suomea.
 • Mihin autoteippausten hinta perustuu?
  Autoteippauksen hinta määräytyy käytettävän materiaalin ja tehdyn tuntityön mukaan. Jos teippausta varten on tehty erillistä suunnittelutyötä, tämä työ laskutetaan tuntityön perusteella. Lopulliseen hintaan vaikuttavat auton koko ja teipattavien alueiden laajuus. Tietyt auton osat ovat teippaukselle haasteellisempia kuin toiset, mikä voi vaikuttaa työn vaativuuteen. Esimerkiksi jos auton kahvat täytyy irrottaa teippauksen ajaksi, työn monimutkaisuus ja kesto kasvavat. Myös teippauksen koon sekä auton valmistelun taso ennen teippausta vaikuttavat hintaan. Auto, joka on toimitettu puhtaana ja ilman vahauksia, vähentää teippausta edeltävää valmistelutyötä ja helpottaa teippaajan työtä.
 • Mitä hyötyä ikkunan teippaamisesta on?
  Ikkunateippaus parantaa yrityksen tunnettuutta ja brändi-imagoa, tarjoten tehokkaan keinon markkinoida yrityksen tuotteita ja palveluita. Teippaukset sisältävät usein yrityksen logon, tuotekuvia, mainoksia ja yhteystietoja. Lisäksi ikkunateippauksilla on mahdollista suojata ikkunoita ja yrityksen tiloja. Käyttämällä esimerkiksi huurre-, maitolasi-, etsaus-, tummennus- ja peilikalvoja voidaan rajoittaa näkymää sisätiloihin, mikä auttaa vähentämään murtovarkauksien riskiä. Ikkunoiden tummennus toimii passiivisena keinona pitää sisätilat viileämpinä kesällä vähentäen auringonvalon määrää, mikä auttaa säästämään energiakustannuksissa.
 • Voiko teiltä saada luonnoksen ikkunateippauksesta ennen asennusta?
  Mikäli toivotte, voimme luoda luonnoksen ikkunateippauksista ja käyttää kuvamanipulaatiota luodaksemme kuvan, joka antaa käsityksen siitä, miltä yrityksenne julkisivu näyttäisi teippauksen jälkeen.
 • Mitä pitää ottaa huomioon tilattaessa ikkunateippausta?
  Ikkunan koko vaikuttaa teippauksen hintaan materiaalin kulutuksen kautta, joten ikkunan korkeuden ja leveyden tietäminen on tarpeen teippauksen toteuttamiseksi. Ikkunan sijainti on myös tärkeä tekijä. Jos ikkuna sijaitsee vaikeasti tavoitettavassa paikassa, kuten korkealla tai portaikon takana, asennukseen saattaa olla tarpeen käyttää henkilönostinta. Lisäksi, jos ikkunan edessä on parkkipaikka, saatamme tarvita toimenpiteitä estääksemme autoja pysäköimästä siihen väliaikaisesti, jotta teippaus voidaan suorittaa.
 • Tarjoatteko erikoisteippejä, esim. eristäviä, tai uv-suojakalvoa, huurrekalvoa, tai ikkunatummennuksia?
  Meiltä voi tilata ikkunoiden tummennukset ja huurrekalvojen asentamisen. Tarvittaessa tarjoamme myös yksisuuntaisten peilikalvojen asennuksen ikkunoihin sekä muita erityyppisiä aurinkosuojakalvoja.
 • Kuinka kauan ikkunateippi kestää hyvän näköisenä?
  Ikkunateippauksen kestävyys riippuu monista seikoista, kuten auringonvalon määrästä, kosteusolosuhteista sekä käytetystä teipistä. Teippauksen voi odottaa kestävän 2–12 vuotta. Lyhytaikaiseen käyttöön suunnitellut teipit kuluvat yleensä nopeammin, kun taas pitkäaikaiseen käyttöön tarkoitetut teipit voivat pysyä hyväkuntoisina useita vuosia.
 • Voiko ikkunateippauksen asentaa, tai poistaa itse?
  Ikkunateippauksen asentaminen ei ole erityisen monimutkaista, mutta se edellyttää sekä tiettyä taitoa että rohkeutta. Jos haluat asentaa teippauksen itse, kannattaa aloittaa pienistä yksityiskohdista. Vanhan teipin poistaminen vaatii varovaisuutta, mutta on mahdollista suorittaa kuumailmapuhaltimen ja laadukkaan pesuaineen avulla.
 • Voiko vanhoja teippauksia korjata?
  Vanhan teippauksen laadusta riippuen voidaan valmistaa korjauspaloja, jotka sijoitetaan aiemmin teipattujen kohtien päälle. Kirjaimet voidaan tehdä erillisinä yksittäisinä paloina, joita voi kiinnittää repeytyneiden kohtien korvaamiseksi.
 • Mihin ikkunateippauksen hinta perustuu?
  Ikkunateippausten hinta määräytyy käytetyn materiaalin mukaan. Hintaan vaikuttavat myös teipattavan kohteen vaativuus, työhön käytetty aika sekä mahdollisen nosturin tarve ja sen käyttöaika.
 • Mitä suurkuvatulosteet ovat?
  Suurkuvatulosteet kattavat kaikki suuret painotyöt materiaalista riippumatta. Näitä ovat esimerkiksi banderollit, roll-upit, rantaflagit, julisteet, taulut, tapetit ja lattiatarrat. Tarjolla on monia erilaisia materiaaleja.
 • Mitä tasotulosteet ovat?
  Tasotulosteilla tarkoitetaan tulosteita, jotka on tehty suoraan kovalle alustalle. Tällaisia ovat erilaiset levyt ja niille luodut pintatekstuurit tai tasaiset pinnat. Tyypillisiä esimerkkejä tasotulostustöistä ovat oviin tehtävät tulosteet, kaappien ovet, erilaiset kyltit ja äänieristyslevyt. Tasotulostuksessa voidaan hyödyntää monenlaisia materiaaleja, jotka vaihtelevat paksuudeltaan ja tyypiltään.
 • Minkä tyyppiset kuvat sopivat tapetteihin / lattiatulosteisiin?
  Jos suunnittelet valokuvatapetin teettämistä, on suositeltavaa käyttää mahdollisimman suuriresoluutioisia kuvia. Kuvat, jotka on otettu 12 megapikselin kameralla, sopivat useimpiin käyttötarkoituksiin. Mitä suurempi tapetti on kyseessä, sitä tärkeämpää on kuvan tarkkuus. Esimerkiksi, jos käytetään 4000px x 3000px resoluution kuvaa neljän metrin levyiseen tapettiin, jokaisen pikselin koko on noin 1mm. Voimme toteuttaa myös toistuvilla kuvioilla varustettuja tulostustöitä. Tällaisissa tapauksissa suosittelemme käyttämään vektorimuotoista kuvaa, joka on suunniteltu niin, ettei toistettaessa tule näkyviin saumakohtia.
 • Tarjoatteko tapetin asennus, tai vanhan tapetin poistopalvelua?
  Voit tilata meiltä tapetin asennus- ja poistopalvelun. Tarjoamamme tapetit on suunniteltu niin, että ne ovat sekä helppoja asentaa että poistaa itsekin.
 • Kuinka suuria tulosteita on mahdollista tehdä?
  Meillä on mahdollisuus tuottaa yli metrin levyisiä tulosteita. Voimme tulostaa työtä jopa 160 cm leveyteen asti, ja työn pituus riippuu käytössämme olevan materiaalirullan pituudesta, joka voi ulottua kymmeniin metreihin. Leveämmät työt toteutamme tulostamalla useita suikaleita, jotka asetellaan vierekkäin. Näin on mahdollista luoda suuria kuvakokonaisuuksia. Tulostusmateriaalin paksuus voi olla korkeintaan 6,4 cm tasotulostuksessa.
 • Mihin suurkuvatulosteiden hinta perustuu?
  Tulostustyön hinta määräytyy käytettyjen materiaalien ja työhön käytetyn ajan perusteella.
 • Voiko Mainio Print käsitellä kuvat ja muut materiaalit meidän puolestamme?
  Meillä on laaja osaaminen kuvankäsittelyssä, taittotöissä ja muussa suunnittelutyössä, mukaan lukien 3D-mallinnus tarpeen mukaan. Voimme myös muokata tiedostoja niin, että ne soveltuvat painettaviksi, sekä parannella kuvien laatua retusoimalla tai muilla keinoilla.
 • Missä muodossa aineistot tulee toimittaa painotalolle?
  Toimita kuvat ja tiedostot PDF-muodossa, käyttäen CMYK-väriavaruutta ja 300 dpi:n resoluutiota. Jos kyseessä on logojen tulostus tai leikkaustyö, tiedoston tulisi olla myös vektorimuodossa. Anna aineisto tarkalleen siinä koossa, jossa se on tarkoitus toteuttaa fyysisenä tuotteena. Jos olet epävarma vaatimuksista, on aina hyvä kysyä neuvoa. Tutustu tarkemmin aineisto-ohjeisiimme saadaksesi lisätietoa.

Tervetuloa tutustumaan usein kysyttyjen kysymysten osioomme! Olemme koonneet tähän kattavan valikoiman vastauksia kysymyksiin, joita asiakkaamme ovat meille eniten esittäneet. Tavoitteenamme on tarjota sinulle selkeää ja hyödyllistä tietoa palveluistamme, tuotteistamme ja toimintatavoistamme. Mikäli sinulla on kysymyksiä, joihin et löydä vastausta täältä, ota rohkeasti yhteyttä – autamme mielellämme!

bottom of page